Prachtig NN Zevenheuvelenweekend

Prachtig NN Zevenheuvelenweekend

We kijken terug op een herfstachtig sportweekend waarin dé najaarsklassieker van de hardloopkalender centraal stond.

Op zaterdag stonden 5.000 deelnemers aan de start van de 7 kilometer lange NN Zevenheuvelennacht en zondag gingen bijna 15.000 lopers van start tijdens de 15 kilometer tellende NN Zevenheuvelenloop.

De overwinning ging naar Rogers Kibet, hij won met een tijd van 42.08. Beatrice Chepkoech won bij de vrouwen in een tijd van 47.18. De tweede editie van het Nederlands Kampioenschap voor blinde- en slechtziende lopers, het NK Running Blind werd in 1:06:20 gewonnen door het duo Frank en Tim. Ook liep NN Running Team-ambassadeur Michel Butter als buddy mee van Johanny Gelens, winnares in 2019. Zij finishten in een tijd van 1:10:12. Frank en Tim ontvingen uit handen van Erben Wennemars een prachtige wisseltrofee. Erben Wennemars deed samen met zijn vriend Arjen Robben mee.

Het Zevenheuvelenweekend werd op bijzondere wijze afgetrapt met de NN Lichtstraat. Een nieuwe, spraakmakende activatie op het 2-kilometerpunt bij de Sophiaweg. Met de NN Lichtstraat hielpen we lopers met behulp van muziek, speciale verlichting én de aanmoedigingen van de Sfeerman om direct in het juiste ritme te komen. Zo gaven we duizenden lopers op de koude zaterdagvond een vliegende start. Honderden lopers pakte bij aankomst van de NN Lichtstraat hun telefoon om het voor het eigen archief vast te leggen.

Het hele weekend konden lopers op de bekende van SchaeckMathonsingel hun naam terugvinden op de namenwand. Lopers zochten vol enthousiasme naar hun naam maakten naar hartenlust foto’s. Bovendien werd er in het Runners & Supportershome een speciale editie opgenomen van de podcast ‘Susy Q&A’ van Imo Muller en Susan Krumins. Deze podcast is vanaf maandag 21 november te luisteren in je favoriete podcast app. Kortom, Nationale-Nederlanden was met recht supporter van álle hardlopers.

Nu Koning Winter officieel lijkt begonnen, kijken wij vooruit naar het volgende hardloopevenement: de NN Egmond Halve Marathon op zondag 8 januari 2023.

Wil jij op de hoogte blijven van alle activiteiten van Nationale-Nederlanden in het hardlopen? Volg dan @supportervanallehardlopers op Instagram!