You’ll Never Walk Alone

You’ll Never Walk Alone

Zoals Lee Towers zingt: “You’ll never walk Alone’. En die belofte is afgelopen weekend bij de NN Marathon Rotterdam meer dan ooit waargemaakt. Wat hebben we – samen met alle lopers en supporters – genoten van een prachtige editie van #demooiste!

De voorpret begon online met NN Running Team-atleet Björn Koreman die leuke tips deelde voor zijn mededeelnemers. Ook lanceerden we een video met de winnaar van vorig jaar én topfavoriet Abdi Nageeye. We lieten zich hoe hij zich voorbereidde op trainingskamp in Ethiopië en hoe hij zijn talent voor hardlopen ontdekte.

Vanaf vrijdagochtend was het bij de NN Namenwand en NN Supportwall op de Marathon Sport Expo direct gezellig druk. Vele lopers zochten hun eigen naam op en lieten een handgeschreven aanmoediging achter.

Zaterdagmiddag zorgde Michel Butter voor een spetterende start van het marathonweekend. Hij verzorgde het startschot en gaf een energieke warming-up bij de NN Kids Run. Bovendien liep hij als coach mee met de kinderen van 6 jaar.

Het hoogtepunt van het weekend was natuurlijk de hele marathon op zondag. Onder prachtige weersomstandigheden en gesteund door duizenden supporters langs het parcours kwam Bashi Abdi, als eerste over de finish. Bij de vrouwen werd Anne Luijten de winnares.

Bij het 34-kilometerpunt werden dit jaar weer duizenden lopers verrast met een persoonlijke aanmoedigingsvideo. Mede dankzij een hartverwarmende oproep van Lee Towers - die we enkele dagen voor de NN Marathon Rotterdam lanceerde - zijn er ruim 10.000 video’s ingezonden, een record! Niet eerder werden er zo veel video’s ingezonden.

Veel lopers hadden er een weekendje Rotterdam van hadden gemaakt. Daarmee hadden ze de perfecte gelegenheid om gebruik te maken van de museumactie. Op vertoon hun startnummer kregen ze gratis toegang tot de Kunsthal Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Van alle activiteiten van Nationale-Nederlanden, zowel op als naast het parcours is tijdens de NN Marathon Rotterdam een prachtige video gemaakt. Deze is vanaf woensdag te zien op onze socials en op www.nn.nl/hardlopen.