Loper en Beginner van het Jaar 2022

Loper en Beginner van het Jaar 2022

In de laatste weken van 2022 konden ‘gewone’ lopers met een bijzonder of inspirerend verhaal genomineerd worden voor de titels Loper van het Jaar of Beginner van het Jaar. Deze prijzen zijn in het leven geroepen door Runner’s World in samenwerking met Nationale-Nederlanden.

Uit honderden inzendingen hebben Nienke Brinkman (atleet NN Running Team), Rens Muller (Runner’s World) en Carola Ticheler (Nationale-Nederlanden) Carly van Pinxten als Loper van het Jaar gekozen en Christian Braam als Beginner van het Jaar.

Loper van het Jaar 2022

Carly van Pinxten is uitgekozen omdat hij al vele jaren lopers inspireert. Naar schatting bracht hij duizenden mensen aan het hardlopen. Dat deed hij al toen hij bij de Koninklijke Marechaussee werkte. Het was zijn taak om dienstplichtigen fitter te maken. ‘Hardlopen zag ik als de perfecte training.’ Later gaf hij 25 jaar training bij atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught. Ook nu nog begeleidt hij veel lopers. ‘Ik zie het als een missie om anderen plezier in het lopen bij te brengen.’

Carly kreeg naast een trofee voor Loper van het Jaar een kledingpakket van Nationale-Nederlanden en hardloopschoenen van Brooks. Een interview met Carly is te lezen in de nieuwe Runner’s World, die sinds donderdag 12 januari in de winkel ligt.

Beginner van het Jaar 2022

Omdat Nationale-Nederlanden supporter is van alle hardlopers, is er ook een prijs voor de Beginner van het Jaar. Ook voor deze prijs konden lopers genomineerd worden. Uit de vele inzendingen koos de jury Christian Braam (16) uit Assen. De jury prees hem omdat hij al op jeugdige leeftijd zo gepassioneerd met de loopsport bezig is. Ook Christian heeft een NN-kledingpakket en schoenen van Brooks ontvangen.