Prachtige winterklassieker in Egmond

Afgelopen weekend stond voor duizenden lopers de strijd tegen de elementen op het programma: de NN Egmond Halve Marathon. Een uitdagende wedstrijd waar lopers via het strand, door de duinen en over de bekende Bloedweg richting de finish liepen.

Om 12.16 uur vertrokken ruim 15.000 lopers vanaf de boulevard, aangemoedigd door vele toeschouwers. Onder de deelnemers bevonden zich NN Running Team-atleten; Nienke Brinkman & Björn Koreman. Na 21,0975 zware kilometers kwam Soufiane Bouchikhi als eerste over de finish in 1:07.31. Bij de vrouwen won NN Running Team-atlete Nienke Brinkman in een tijd van 1:18.23. Ze is de eerste Nederlandse dame die sinds 1999 de NN Egmond Halve Marathon wint.

Eerder op de dag gaven 105 deelnemers bij de NN Egmond Heroes Run al het goede voorbeeld. Mensen met een beperking of chronische aandoening konden – samen met hun buddy – 1,8 of 3 kilometer van het officiële parcours afleggen. Paralympisch atleten Marlou van Rhijn en Tristan Bangma reisden speciaal voor deze run af naar Egmond. Zij gaven het startschot en moedigden de deelnemers aan.

Traditiegetrouw konden de duizenden lopers voorafgaand hun naam opzoeken op de namenwand in Sporthal de Watertoren. Bovendien kon iedereen zich tijdens de race aansluiten bij een van de 21 Pacers. Zij zorgden ervoor dat deelnemers, ondanks het uitdagende parcours, toch binnen hun geplande streeftijd konden finishen.

Voor Tom van Beusekom en zijn vrouw Paula Verwaaijen werd het een weekend om nooit te vergeten. Zij waren de winnaars van een bijzondere winactie. Tom mocht het startschot geven van één van de runs, waarna ze in een volgauto de race op het strand verder volgde. Vooraf konden ze al overnachten in het atleten hotel in Egmond aan zee.

Al met al was de NN Egmond Halve Marathon een prachtige én sportieve start van 2023.