Strijd om deelname NN Rivals Run barst los

Strijd om deelname NN Rivals Run barst los

Op zondag 3 juli 2022 is het zover; dan vindt de eerste editie van de NN Rivals Run plaats. Hardlopers uit Arnhem, Nijmegen en omstreken kunnen vanaf nu zich aanmelden voor het hardloopevenement.

De 250 hardlopers die zich weten te kwalificeren zullen aangevoerd door teamcaptains Bram Som en Jasmijn Lau, de eer en trots van hun stad verdedigen. Het team dat al eerste met 200 deelnemers finisht in het midden gelegen Elst, wint. Wie deel wil uitmaken van dit selecte groepje hardlopers, kan vanaf nu strijden om een plek in de selectie.

Om te kwalificeren worden hardlopers geacht een route van minstens 10 kilometer te lopen, bijgehouden door hun favoriete running app (Strava, Runkeeper, etc.) De gemiddelde snelheid, die wordt gemeten door de app, geldt vervolgens als graadmeter. Daarna wordt het interessant: de beste lopers verdienen een plek in de selectie door hun prestatie via WhatsApp te delen met Bram of Jasmijn.

Whatsappen met teamcaptains
Arnhem kan deze zomer rekenen op de steun van Olympiër en voormalig Europees kampioen Bram Som, terwijl Nijmegen daar het 23-jarige toptalent Jasmijn Lau tegenover zet. Beide teamcaptains krijgen het druk de komende tijd. Via WhatsApp zullen zij screenshots ontvangen van de routes die potentiële kandidaten hebben gelopen in de strijd om een plek in de selectie. Jasmijn en Bram leggen zo voor het eerst contact met hun toekomstige teamleden en dat maakt het een en ander los bij beide teamcaptains. “Tijdens mijn topsportcarrière deed ik altijd een vast trainingsrondje in de Arnhemse bossen op Landgoed Warnsborn. Om nu te beseffen dat Arnhemmers strijden voor de mogelijkheid om samen met mij de trots van onze stad te verdedigen, geeft mij ontzettend veel energie. Ik ben er klaar voor!’’ Ook Jasmijn voelt de energie en adrenaline toenemen wanneer ze denkt aan alle Nijmegenaren die toewerken naar de NN Rivals Run. “Nijmegen is een echte hardloopstad met tal van mooie routes. Ik ben benieuwd welke trajecten ik allemaal via WhatsApp ga ontvangen. Ik denk dat we een sterke selectie gaan opbouwen de komende tijd. Dat ik deze fanatiekelingen mag bijstaan als captain geeft mij ontzettend veel zin om ertegenaan te gaan.’’

Hardlopers, verzamelen!
De snelle vrouwen en mannen uit Arnhem en Nijmegen kunnen zich aanmelden via www.nnrivalsrun.nl om zo op de hoogte te blijven. Vanaf dit moment kunnen de hardlopers zich tot en met 14 juni kwalificeren door bij de snelste 250 lopers van de stad te zitten over een afstand van minimaal 10 kilometer.

  • Voor Team Arnhem deel je jouw activiteit met Bram op 06 45 53 06 74
  • Ga je voor Team Nijmegen? Stuur dan jouw activiteit naar Jasmijn op 06 49 53 88 02

Wekelijks wordt via hardlopen.nl de ranglijst per stad gecommuniceerd. Houd de site dus in de gaten en zorg dat jij jouw plekje bemachtigt!