NN Running Team t/m 2025

NN Running Team t/m 2025

In de week waarin het NN Running Team haar vijfde verjaardag viert, werd vandaag ook bekend dat titelsponsor NN Group het contract met het eerste wereldwijde professionele hardloopteam verlengt tot eind 2025.

Samen met Nike sponsort NN het beste commerciële hardloopteam ter wereld met Olympische en wereldkampioenen als Eliud Kipchoge, Geoffrey Kamworor, Kenenisa Bekele, Joshua Cheptegei, Letesenbet Gidey, en Yalemzerf Yehualaw. Kipchoge en Bekele zijn de twee snelste marathonlopers uit de geschiedenis. NN ondersteunt het team al sinds de oprichting door Jos Hermens van Global Sports Communications in Nijmegen in 2017. Het blijft een ongebruikelijk partnerschap, waarbij een financiële dienstverlener en Nike de handen ineen slaan om de 24 atleten van het team uit zeven landen te sponsoren. Het sponsorschap is met drie jaar verlengd, aldus NN-functionarissen vandaag.

De beste marathonloper allertijden Eliud Kipchoge is aanvoerder van het team. Kipchoge genereert wereldwijd veel media-aandacht. De 37-jarige Keniaan, die afgelopen augustus in Tokio zijn tweede opeenvolgende Olympische Marathon won, is ’s werelds populairste afstandsloper. Zijn Instagramaccount heeft 1,7 miljoen volgers. Hij is het hardloopicoon van deze tijd.Hoewel de voorwaarden van de sponsorverlenging niet bekend zijn gemaakt, gaat het zeker om miljoenen dollars per jaar. Dat is veel geld in de atletiek, vooral van een sponsor buiten de hardloopindustrie. Alleen Japanse bedrijven financieren hardloopteams op dit niveau.

Jos Hermens CEO Global Sports Communication:, die in 1976 in Montreal als tiende eindigde op de Olympische 10.000 meter, zag het potentieel om een hardloopteam te creëren met een bedrijfsmerk. ‘Iets wat begon als een droom heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld en inspireert nu miljoenen hardlopers en hardloopfans over de hele wereld. Het teamconcept blijkt de perfecte opzet te zijn voor de partners van onze atleten en is een geweldig platform gebleken om onze verhalen te vertellen. NN Group geloofde vanaf het begin in ons en onze plannen en we zijn verheugd om de verlenging van dit geweldige partnerschap met onze titelsponsor NN Group aan te kondigen.

In de persconferentie van vandaag had het team, vertegenwoordigd door de Nederlandse lopers Abdi Nageeye en Nienke Brinkman, nog meer goed nieuws te delen. De twee deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam van zondag ontvingen hun nieuwe Nike NN Running Team-singlet die met onmiddellijke ingang door de atleten van het team gedragen zal worden. Het verhaal van 5 jaar NN Running Team is samengevat in een jubileumboek, het eerste boek is vandaag overhandigd aan Nienke en Abdi.Naast Nike geniet het NN Running Team ook sponsorsteun van INEOS, een wereldwijd chemisch bedrijf, en Abbott, een wereldwijd bedrijf voor medische producten.