NN Rotterdam Marathon zonovergoten succes

NN Rotterdam Marathon zonovergoten succes

Een jaar lang stond de wereld stil, maar wij lopers zijn altijd blijven lopen. Voor onze vorm, voor de lol of om ons hoofd te legen. Toch ontbrak er iets: een echte finish. Maar eindelijk was het zondag zo ver: de NN Marathon Rotterdam 2021 werd een zonovergoten succes.

Diverse topatleten van het NN Running Team waren van de partij zoals Solomon Deksisa, Kebede Wami en Gideon Kipketer. Roy Hoornweg was met 2:16.38 de beste Nederlander.

Pacers
Om lopers te helpen bij het behalen van hun streeftijd konden ze aansluiten bij één van de 48 pacers van het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner’s World; tempobegeleiders die de afstand, omstandigheden en het tempo perfect aanvoelen. Tijdens #demooiste ging er met Running Blind ook 26 blinde en slechtziende lopers met een persoonlijke buddy van start.

Dat NN supporter van alle hardlopers is, kwam ook weer tot uiting in diverse activiteiten rondom de NN Marathon Rotterdam. Zo was de commercial ‘Niets is mooier dan een echte finish’ te zien op TV. Ook staan er trotters langs het parcours met foto’s van helden uit eerdere edities; de perfecte manier om warm te lopen voor de marathon.

Daarnaast konden deelnemers op de Marathon Sport Expo – op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober – hun naam opzoeken op de grote namenwand. Lopers met een visuele beperking konden er hun naam in braille terugvinden.

Iconisch kunstwerk
Ter gelegenheid van de 40e editie bood NN de stad Rotterdam een XL-hardloopschoen aan. De schoen heeft de houding van een hardloper op volle snelheid, waardoor de zool zichtbaar is. Op die zool is de plattegrond van Rotterdam te zien. In het materiaal van de sokkel zijn 1.400 versnipperde en complete medailles met het jaartal 2020 verwerkt. David Knibbe, CEO van NN Group, onthulde de schoen in gezelschap van burgemeester Aboutaleb kort voor het startschot.

Hardloopsupporter helpt lopers voorbij man met de hamer
Op het 34 kilometer punt deed de Hardloopsupporter weer haar werk. Er werden ruim 6.000 video’s ingezonden.