NN Rivals Run | Twee steden, één finish

NN Rivals Run | Twee steden, één finish

Zondag 3 juli 2022 gaat het gebeuren, hardloopsteden Arnhem en Nijmegen nemen het dan tegen elkaar op in een nieuw hardloopformat. De opzet is simpel: in iedere stad starten 250 hardlopers en wie als eerste met 200 deelnemers finisht in Elst, wint.

De finish ligt precies in het midden van het parcours van circa 10 kilometer en het laatste stuk rennen de teams gelijk op. Het nieuwe evenement is omarmd door ‘Supporter van alle hardlopers’ Nationale-Nederlanden en wordt in samenwerking met de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Overbetuwe georganiseerd.

Begin van een hardlooptraditie

Bedenker Niko Moreno Ruiz van Touché Sportmarketing vertelt: “Hardlopen gaat vaak om de neer te zetten tijd, maar is in onze ogen bij uitstek een teamsport. Juist als je samenwerkt in trainingen én tijdens de wedstrijden kom je verder. Helemaal als aan de andere kant je ‘rivaal’ ook alles geeft.

Door elkaar uit te dagen boek je progressie. Daarnaast biedt het vormen van een team nóg meer beleving. De NN Rivals Run moet een traditie worden, waarbij Arnhem en Nijmegen elkaar jaarlijks uitdagen. Een sportieve strijd voor de 500 deelnemers én voor de loop-communities in beide steden. Iedereen kan namelijk meetrainen en als supporter bij de wedstrijd zijn.”

Samen bereik je meer

Manager Sportsponsoring bij Nationale-Nederlanden Carola Ticheler: “Dat hardlopen een teamsport is, blijkt uit de geweldige resultaten die ons NN Running Team jaarlijks boekt. Je hebt elkaar als atleten nodig. In de trainingen maar ook zeker in de wedstrijden. Zo breng je elkaar uiteindelijk verder. Dat is dat we met de NN Rivals Run willen uitdragen.’’

Hardlopers, verzamelen!

De snelle vrouwen en mannen uit Arnhem en Nijmegen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via nnrivalsrun.nl om zo op de hoogte te blijven én om een plek in de selectie van hun stad te scoren. Het traject tot aan de wedstrijd bestaat onder andere uit speciale trainingsavonden, tips & tricks van mondiale topatleten, onthulling van de tenues van beide steden én natuurlijk: het selectiemoment! In de maanden maart en april kunnen de hardlopers zich kwalificeren door bij de snelste 250 lopers van de stad te zitten over een afstand van 10 kilometer. Dit alles gaat online via Strava en via speciale events van de betrokken partners.