NN Marathon Rotterdam gaat door!

NN Marathon Rotterdam gaat door!

Ruim van tevoren is er duidelijkheid over het doorgaan van de 41ste NN Marathon Rotterdam op zondag 10 april. Het evenement krijgt het groene licht van de autoriteiten en kan op de gebruikelijke manier, in al zijn glorie worden georganiseerd.

Na de aankondiging van het kabinet om beperkende coronamaatregelen in stappen los te laten, ziet burgemeester Ahmed Aboutaleb geen belemmering meer voor het organiseren van de marathon, onvoorziene omstandigheden daargelaten. Aboutaleb: ,,Prachtig vooruitzicht om alle lopers en aanmoedigers weer in Rotterdam te mogen verwelkomen voor de mooiste. Lopers en alle andere betrokkenen verheugen zich, net als ik, weer op een sportief marathonweekeinde.”

,,Het is fijn dat er geen enkele twijfel meer is,’’ zegt Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland. ,,Iedereen kan zich nu zonder de onzekerheid over het wel of niet doorgaan voorbereiden op #demooiste. Na de overweldigende, zeer succesvolle jubileumeditie van 24 oktober kijken wij uit naar een nieuw hoogtepunt van de NN Marathon Rotterdam, zowel voor de toppers als de tienduizenden andere deelnemers.’’

Het complete erepodium van de 40ste editie maakt zijn opwachting op 10 april. Het gaat om de Belg Bashir Abdi (winnaar met een parcours- en Europees record van 2.03.36), de Keniaanse runner-up Marius Kipserem (de snelste in 2019 en 2016) en de Ethiopiër Dawit Wolde.

Bijzonder is ook dat het spraakmakende olympische sterrenduo Abdi & Abdi in Rotterdam voor het eerst sinds de Spelen van vorig jaar herenigd zal zijn. De Nederlandse en Belgische boezemvrienden Abdi Nageeye en Bashir Abdi verdeelden bij de Olympische Spelen in Japan na een zinderende ontknoping het zilver en brons. Waarbij Nageeye een kippenvelmoment teweegbracht door zijn trainingsmaat op meeslepende wijze naar de derde plaats te loodsen.

Met de Keniaan Kiprop Reuben Kipyego gaat nog een atleet van absoluut topniveau van start aan de voet van de iconische Erasmusbrug. En het aanstormende Nederlandse talent Björn Koreman wil zich op de Coolsingel voegen bij het selecte groepje Nederlandse atleten die de klassieke loopafstand binnen 2 uur en 10 minuten hebben volbracht. Met zo’n aansprekende prestatie zou Koreman voldoen aan de gestelde limieten voor deelname aan de WK atletiek in Eugene en de EK in München.