Geslaagde 46e NN CPC Loop Den Haag

Geslaagde 46e NN CPC Loop Den Haag

Afgelopen weekend stond de 46e editie van de NN CPC Loop Den Haag op het programma. Zo’n 40 duizend lopers verschenen aan de start van de start van de verschillende afstanden.

Het grootste onderdeel van de NN CPC Loop Den Haag, de halve marathon, werd bij de mannen gewonnen door Andrew Kwemoi Rotich. Bij de vrouwen ging de winst naar Ludwina Chepngetich.

Veel deelnemers aan de NN CPC Loop Den Haag vonden al op zaterdag 24 september hun weg naar het Malieveld. Daar konden zij hun startnummer ophalen, waarbij ze direct gewezen werden op een leuk extraatje. Op vertoon van hun startbewijs krijgen de deelnemers tot en met zondag 2 oktober gratis toegang tot het Mauritshuis. Als partner van het Mauritshuis geven we ook zo aandacht aan dit prachtige museum dat dit jaar 200 jaar bestaat.

Op zondag 25 september om 09:15 uur klonk het startschot van het eerste onderdeel van de NN CPC Loop Den Haag; de CPC4ALL. Deelnemers aan de CPC4ALL legden het parcours van de 1 kilometer af, maar dan op alternatieve wijze. Zij mochten zich voortbewegen met een loopfiets, rolstoel, handbike of ander hulpmiddel.

Daarna volgden – begeleid door kindervrienden Ernst en Bobbie - de jeugdlopen van 1 en 2,5 kilometer. Tegen het eind van de ochtend was het tijd voor de populaire 5 en 10 kilometer runs, waarna om 14:30 uur het startschot klonk voor het hoofdonderdeel van de NN CPC Loop Den Haag; de halve marathon. Daarbij werd volop gebruik gemaakt van de hazen van het Nationale-Nederlanden Pacing Team (powered by Runner’s World). Zij hielpen de deelnemers binnen hun gewenste streeftijd te finishen. Aan alle onderdelen namen, onder leiding van zogenaamde ‘buddies’ van Stichting Running Blind, ook lopers deel met een visuele beperking.

Na afloop van hun run konden lopers onder het genot van een hapje en een drankje nagenieten op het Malieveld. Op het Malieveld was onder andere een wand te vinden met daarop de namen van alle 40.000 deelnemers. Lopers die trots waren op hun prestatie konden bovendien een selfie maken met hun eindtijd in de NN CPC Loop Den Haag-app.

We kijken terug op een geslaagde 46e editie van de NN CPC Loop Den Haag en kijken we uit naar de NN Zevenheuvelennacht en -loop op zaterdag 19 en zondag 20 november.