NN Hardlooproute-planner Q&A

Q: Hoeveel verschillende routes kunnen jullie maken?
A: De route wordt gegenereerd op basis van een startadres. Afhankelijk van de hoeveelheid verschillende wegen, kunnen we een bepaald aantal routes genereren. In steden zijn dit er minimaal 100 per adres.

Q: Is de route gebaseerd op het neerzetten van een zo snel mogelijke tijd?
A: Nee. De route wordt zo gemaakt dat het zoveel mogelijk een ronde is, zodat je zo min mogelijk over dezelfde weg heen en terug hoeft te lopen.

Q: Wordt er rekening gehouden met het vermijden van drukke wegen/stoplichten
A: We houden rekening met zogenaamde “wandelroutes” in het uitstippelen van de route. In de basis zijn dit wegen met de minste stoplichten, maar of het volledig te vermijden is, hangt af van het startadres.

Q: Wat kan ik met de gegenereerde route?
A: We maken een visuele weergave van de persoonlijke route aangevuld met kenmerken zoals het evenement, de naam van de loper en streeftijd. Deze is vervolgens te downloaden als afbeelding en gemakkelijk te delen via social media. Jouw route kun je ook downloaden als .gpx-bestand en op die manier importeren in jouw favoriete hardloopapp.

Q: Wat gebeurt er verder met de route?
A: De gegenereerde route wordt niet opgeslagen of via andere kanalen gecommuniceerd.

Q: Kan ik gedurende het parcours mijn route wijzigen?
A: Nee. De NN Hardlooproute-planner is bedoeld om vooraf je parcours te maken en deze gemakkelijk te delen met vrienden en familie, zodat ze weten waar je gaat lopen en met welke streeftijd.

Q: Kan ik een eerder gegenereerde route terughalen?
A: Nee, dat kan niet. Daarom adviseren we je – als je een mooie route hebt gevonden – deze eerst op te slaan. Daarna kun je een alternatieve route laten genereren.

Q: Mijn favoriete pad door het bos wordt niet meegenomen in de routes, klopt dat?
A: De NN Hardlooproute-planner maakt gebruik van de wegenkaart van Nederland en daarop worden onder meer sommige bospaden niet weergegeven.

Q: Het lijkt erop dat bij sommige routes wordt aangegeven dat ik me halverwege een weg weer moet omdraaien, klopt dat?
A: Het kan soms inderdaad voorkomen dat een route geen mooi rondje is maar een of meerdere 'pieken' heeft. Dit komt met name voor in gebieden met relatief weinig wegen en/of vlakbij veel water. We begrijpen dat dat geen ideale routes zijn. Gebruik in dat geval de 'genereer alternatief' knop om de NN Hardlooproute-planner een andere en betere route te laten berekenen. Tip: verken je route van tevoren, bijvoorbeeld per fiets.

Q: Kan ik mijn route handmatig wijzigen?
A: Nee, dat is niet mogelijk. Maar dat heeft uiteraard een goede reden; we willen namelijk garanderen dat je precies de afstand loopt die je gekozen hebt.

Q: Kan ik zelf Points of Interest (POI’s) toevoegen?
A: Nee, dat is niet mogelijk. De lijst met POI’s wordt wel continue uitgebreid zodat je later dit jaar langs nog meer bezienswaardigheden kunt lopen.

Q: Kan ik mijn activiteiten op Facebook en X delen?
A: Ja. Je kunt een link die verwijst naar jouw route delen via Facebook, X en WhatsApp. Klik hiervoor - nadat jouw route is gegenereerd - op de juiste share-button.

Q: Kan ik de gemaakte route(s) gebruiken in Strava, Runkeeper of andere hardloopapps?
A: Ja. De door jou gemaakte route kun je downloaden als .gpx-bestand. Vrijwel alle hardloopapps ondersteunen routes in dit formaat. Door de GPX te uploaden in je hardloopapp kun je zo jouw route volgen.

Q: Wat is een .gpx-bestand?
A: Dit is een bestand dat een route aangeeft via zogenaamde waypoints. Waypoints zijn plekken op de aarde die zijn aangegeven met een coördinaat. Door de waypoint aan elkaar te koppelen ontstaat een route.

Q: Hoe upload ik een .gpx -bestand in Strava?
A: De uitleg voor het uploaden van een .gpx-bestand in Strava vind je hier: https://support.strava.com/hc/nl/articles/216918447-GPX-routes-van-activiteiten-van-andere-sporters-downloaden

Q: Hoe upload ik een .gpx-bestand in Runkeeper?
A: De uitleg voor het uploaden van een .gpx-bestand in Runkeeper vind je hier: https://runkeeper.com/cms/rkrunner-guide/use-the-app/easily-import-your-data-into-runkeeper/

Q: Mijn vraag staat er niet bij. Met wie kan ik contact opnemen?
A: Stuur een mail naar info@tripledouble.nl en we proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.


Maak je eigen route